Гречишний чай з молодого насіння татарської гречихи, що містить практично усі відомі витаміни та мікроелементи, зокрема вітаміни А, В, Е, РР, калій, кальцій, мідь, залізо, алюміній, ванадій, магній, марганець, фосфор, цинк, натрій і хром, а також рутин, клітковину, білок, флавоноїди та антиоксиданти.
Корисні властивості: 1. Активізує роботу імунної системи та підвищує її спротив вірусним і застудним захворюванням; 2. Використовується в китайській медицині як добавка при лікуванні діабету; 3. Ефективно знижує рівень "поганого" холестерину у крові; 4. Укріплює стінки судин і знижує артеріальний тиск; 5. Прискорює метаболізм, сприяє зниженню ваги; 6. Володає антибактеріальними та протизапальними властивостями; 7. Знижує втому завдяки високому вмісту вітамінів группи B, стимулює розумову активність; 8. Володіє хорошим пронабряковим эфектом, виводить надлишкову рідину з організму; 9. Завдяки високому вмісту клітковини поліпшує функцію ЖКТ;
Як готувати: 1. Засипте у скляний або керамічний посуд 1 чайну ложку зерен; 2. Залийте гарячою водою t 90С (не окропом); 3. Запарюйте 5 хв., закривши кришкою; 4. Насолоджуйтесь золотавим солодким настоєм з нотами смаженого насіння та вівсяного печива; 5. Одні й ті самі зерна можна заваривати до трьох разів, кожного разу збільшуючи тривалість процедури. Заварені зерна потім можна з'їсти, добре їх розжувавши - в них міститься клітковина, білок і корисні мікроелементи.